Geçen ayki sayfa görüntüleme sayısı

18 Aralık 2015 Cuma

Bunları evde bulundurmakta fayda var!

Ufak tefek ev kazalarında, spor yaralanmalarında, şişlik, morarma, kanama, burkulma, açık yara gibi durumlarda hemen sağlık kuruluşlarına ulaşma imkanı bulamayabiliriz. Eğer ciddi  bir yaralanma  söz konusu değilse  doğru bilgilerle ve uygulamalarla kısa zamanda rahatlayıp durumu kurtarabiliriz.

Çarpma ve morarmalarda Lasonil işe yarıyor. Burkulmalarda, ezilmelerde de öyle. Sakın açık yaralara uygulamayın. Evde bulundurun ancak mutlaka doktorunuza danışarak alın.

Antibiotikli bir merhem de  gerekli oluyor. Diken batması, sıyrık, küçük kesik gibi mikrop kapmaya  elverişli yaralarda antibiotikli bir merhem örneğin Bactroban çok işe yarıyor. Bunu da evde bulundurun ama doktorunuza danışıp alın. Dikkat edilecek konu  gözlerinize bulaştırmayın ve temizlediğiniz  bölgeye sürün.

Son olarak tavsiye edeceğim krem Hametan . Kış günlerinde  kızaran, aşınan cildinizi yeniliyor. Çatlayan  deri sorununuz varsa  kullanın ve rahatlığı yaşayın. Tabii ki doktorunuza mutlaka danışmadan almayın.

Bunların dışında  buzdolabınızın buzluğunda bir iki tane içi jelle dolu soğuk uygulama  torbası, banyonuzda sıcak su torbası bulundurun.  Sıcak ve soğuk uygulama  gerektiren durumlar farklıdır. Örneğin kırık be burkulmalarda  ilk anda soğuk uygulama faydalı. Kas spazmlarında ise sıcak uygulama faydalı. Bunların  ayrıntılarını  uzman kişilerden öğrenin ve  aklınızın bir köşesine yazın.
Sağlıklı günler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder