Geçen ayki sayfa görüntüleme sayısı

21 Ocak 2016 Perşembe

Beyin gücünüzü yaşam enerjisi olarak kullanın

Yaşamınız boyunca taşımak zorunda olduğunuz iki büyük çuval düşünün. Bu devasa çuvalları dolduran, boşaltan sizsiniz. Bunu  düşünce gücünüzle yapıyorsunuz. Bu iki çuvalın içerikleri  çok farklı. Birine gün boyunca, aklınıza gelen olumsuzlukları, kaygılarınızı, huzursuzluklarınızı dolduruyorsunuz. Bunu yapmak için bunları düşünmeniz, çağrıştıran sözcükleri kullanmanız  yeterli. Başka bir şey yapmanıza gerek kalmadan çuval dolup taşıyor; eğer öyle yapıyorsanız..Tabii ki, bu ağır çuval doldukça sizi dibe çekiyor, çekiyor.. Diğer yandan, bir çuvalınız daha var ya; oraya da olmasından mutluluk duyduğunuz tüm olumlu durumları, bunlarla ilgili sözcükleri, güzellikleri dolduruyorsunuz. Bu çuval da sizi uçuran,  mutluluğa götüren  çuval.  Ancak unutmamalı ki, bunu başarabilmek için ilk çuvalın olabildiğince boş olması gerekiyor. Peki bu nasıl olacak? Her iki  çuvalı da  doldurup boşaltma yetisi sizde var. Daha somut örnek verecek olursak, her olumsuz düşünce, kullanılan ya da düşünülen her olumsuz sözcük sizi dibe çeken çuvala gidiyor otomatik olarak.Tam tersi durumlar da diğer çuvalınıza gidiyor. Bu sanal çuvallar beyninizin ta kendisi.. Yaşamınızı  yönlendiren beyninizin ta kendisi. Beyninizi de siz yönlendireceksiniz, işin sırrı bu.

Küçük  mutlulukları  görmezden gelmeyin. Çevrenizde, yanı başınızda onlardan çok var.
Başkalarının  mutluluklarını  ve tersi durumlarını fark edin, gerektiği zaman yardım etmekten  kaçınmayın.
Hayvanları sevin, bitkileri sevin, doğayı  sevin. Sevmekle kalmayın, koruyun, bunlar için emek verin.
Renkleri görün, ışığı, karanlığı görün, hepsinin ayrı güzelliği olduğunu görün.
Çok  şeye sahip olmanın mutlu olmak için yeterli olmadığını  bilin. Dünya bunun örnekleri ile dolu.
Çok güzel olmanın da ... Bunun da örnekleri pek çok.
Kendi güzel dünyanızı kendi emeğinizle kurmaya çalışın, kusursuzu değil, sizi mutlu edeni  hedefleyin.
Üretin, iyileştirin, güzelleştirin, tüm bunları yaparken kendinizi sevin ve şımartın.
Sağlığınız için, yakınlarınızın sağlığı için, toplum sağlığı için yapabileceğiniz ne varsa yapın. En azından alışkanlıklarınızla, olabildiğince doğru beslenme yöntemlerinizle, yaşam tarzınızla çevrenize örnek olun.
Bunları yaparken kendinizi zorlayıp germeyin. Olabildiğince keyif alarak, tadını çıkararak yapın.Amaçların  güzel olması önemli ama süreçlerin  güzel olması mutlu yaşamın  gerçek sırrı. Bunu unutmayın!
....................
Yukarıdaki öneriler çoğaltılabilir. Siz de kendi önerilerinizi  belirleyip zevkle uygulayın. Daha da önemlisi, çuvallarınızın kontrolünü  sakın  kaçırmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder