Geçen ayki sayfa görüntüleme sayısı

8 Ocak 2016 Cuma

Bu gıdalardan uzak durmalı


Potasyum Bromat içeren unlu gıdalar
Bu katkı maddesi, ekmek yapımında ve unlu mamullerde hacmi arttırmak ve ekmeğin rengini beyazlatmak için kullanılıyor. Hayvanlarda kansere neden olduğu biliniyor. Az miktarları bile insanlarda değişik problemlere yol açıyor. ABD ve Japonya dışında bütün dünyada kullanımı yasaklanmış bir maddedir.
Bazı un üreticileri, irmik altı diye adlandırılan kalitesiz unlara kanserojen etkisi yüzünden katılması yasak olan benzol peroksit ve potasyum bromat gibi bazı katkı maddelerini ekleyerek, rengini beyazlatıyor ve ekmeklik unmuş gibi fırınlara pazarlıyor.
Bu katkı maddeleri çakmak tutulduğunda ekmeğin benzin dökülmüş gibi alev almasına yol açıyor.kaynak burada
Margarin
İşlenmiş et ve et ürünleri
Bu konuda  pek çok güvenilir kaynağın açıklaması var. Araştırmayı sizlere bırakıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder